Sähköpostimarkkinointi 2024: Kattava opas menestykseen

Kirjoittajan kuva

By Niko

Sähköpostimarkkinointi on edelleen yksi tehokkaimmista digitaalisen markkinoinnin muodoista. Se tarjoaa suoran yhteyden asiakkaisiisi, mahdollistaa personoidun viestinnän ja tuottaa mitattavia tuloksia. Tässä kattavassa oppaassa perehdymme sähköpostimarkkinoinnin saloihin, annamme käytännön vinkkejä ja esittelemme työkaluja, joiden avulla saat sähköpostikampanjoistasi kaiken irti.

Miksi sähköpostimarkkinointi on tärkeää?

Sähköpostimarkkinoinnilla on monia etuja muihin markkinointikanaviin verrattuna:

 • Korkea ROI: Sähköpostimarkkinointi tuottaa keskimäärin 42 euroa jokaista käytettyä euroa kohden.
 • Suora yhteys: Sähköposti tavoittaa asiakkaasi suoraan heidän postilaatikossaan.
 • Personointi: Voit räätälöidä viestejäsi yksittäisten asiakkaiden kiinnostuksen kohteiden ja käyttäytymisen perusteella.
 • Mitattavuus: Voit seurata kampanjoidesi tehokkuutta tarkasti avaus- ja klikkausprosenttien avulla.
 • Automaatio: Voit automatisoida sähköpostiviestien lähettämisen eri tapahtumien perusteella.

Sähköpostimarkkinoinnin perusteet

Ennen kuin sukellamme syvemmälle sähköpostimarkkinoinnin maailmaan, käydään läpi muutamia perusasioita:

 1. Sähköpostilista: Menestyksekkään sähköpostimarkkinoinnin perusta on laadukas sähköpostilista. Kerää sähköpostiosoitteita verkkosivustollasi, sosiaalisessa mediassa, tapahtumissa ja muissa kanavissa. Muista aina pyytää lupa ennen kuin lisäät jonkun sähköpostilistallesi.
 2. Sähköpostimarkkinoinnin työkalut: Sähköpostimarkkinointityökalut helpottavat sähköpostikampanjoiden luomista, lähettämistä ja seurantaa. Suosittuja työkaluja ovat esimerkiksi Mailchimp, ActiveCampaign, GetResponse ja Klaviyo. Myös monet suomalaiset sähköpostipalvelut, kuten Elisa Webmail, tarjoavat sähköpostimarkkinointiominaisuuksia.
 3. Sähköpostiviestien sisältö: Sähköpostiviestien sisällön tulee olla kiinnostavaa, relevanttia ja arvokasta vastaanottajalle. Käytä selkeää kieltä, houkuttelevia otsikoita ja visuaalisesti miellyttävää ulkoasua.

Vinkkejä tehokkaaseen sähköpostimarkkinointiin

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat sähköpostimarkkinoinnistasi enemmän irti:

 • Segmentoi sähköpostilistasi: Jaa sähköpostilistasi pienempiin ryhmiin (segmentteihin) esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden, ostohistorian tai sijainnin perusteella. Lähetä sitten kohdennettuja viestejä kullekin segmentille.
 • Personoi viestisi: Käytä vastaanottajan nimeä, mainitse aiempia ostoksia tai suosittele tuotteita heidän kiinnostuksen kohteidensa perusteella.
 • Optimoi lähetysaikasi: Testaa eri lähetysaikoja löytääksesi parhaan mahdollisen ajankohdan, jolloin vastaanottajat todennäköisimmin avaavat sähköpostisi.
 • Luo automaatioita: Automatisoi tervetulosähköpostit, syntymäpäiväonnittelut, ostoskorin hylkäämisviestit ja muut tärkeät viestit.
 • Seuraa ja analysoi tuloksia: Seuraa avaus- ja klikkausprosentteja, konversioita ja muita tärkeitä mittareita. Analysoi tuloksia ja tee tarvittavat muutokset kampanjoihisi.

Sähköpostimarkkinointityökalut

Sähköpostimarkkinointityökalut helpottavat sähköpostikampanjoiden hallintaa ja tehostavat tuloksia.

 • Mailchimp: Helppokäyttöinen ja monipuolinen työkalu, joka sopii erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.
 • ActiveCampaign: Tehokas työkalu, joka tarjoaa laajan valikoiman automaatio-ominaisuuksia.
 • GetResponse: Monipuolinen työkalu, joka sisältää myös verkkosivujen rakentajan ja webinaarityökalun.
 • Klaviyo: Erityisesti verkkokaupoille suunniteltu työkalu, joka integroituu saumattomasti useisiin verkkokauppa-alustoihin.

Elisa Webmail-sähköpostipalvelu

Elisa Webmail on suomalainen sähköpostipalvelu, joka tarjoaa myös sähköpostimarkkinointiominaisuuksia pienyrityksille. Elisa Webmailin avulla voit luoda ja lähettää uutiskirjeitä, seurata tuloksia ja hallinnoida sähköpostilistoja.

Yhteenveto

Sähköpostimarkkinointi on tehokas ja kustannustehokas tapa tavoittaa asiakkaasi, rakentaa suhteita ja kasvattaa liiketoimintaasi. Seuraamalla tässä oppaassa annettuja vinkkejä ja hyödyntämällä oikeita työkaluja voit saavuttaa merkittäviä tuloksia sähköpostimarkkinoinnillasi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Sähköpostimarkkinointi 2024: Kattava opas menestykseen”

Vastaa