Yrittäjälle kymmenen vinkkiä vaurastumiseen

Kirjoittajan kuva

Yrittäminen palkitsee, ja palkinnon voi saada vielä kasvamaankin. Listasimme kymmenen hyvää konstia yrittäjän vaurastumiseen.

  1. Mieti, miten sinun on järkevintä nostaa yrityksestä itsellesi korvausta tehdystä työstä. Onko tarpeen saada hyvä kuukausipalkka, vai tähtäätkö osinkojen nostamiseen? Osingot ovat usein verotehokkaampi tapa nostaa yrityksen varoja, mutta osingon maksu ja osittainen verovapaus edellyttää vahvaa omaa pääomaa, joka kertyy yrityksen tekemästä voitosta.
  2. Mieti, miten hyödynnät yritykseen kertynyttä varallisuutta. Yksi tapa on nostaa yrityksestä voittoja henkilökohtaisesti ja sijoittaa ne eteenpäin yksityishenkilönä.
  3. Myös yritys voi sijoittaa varojaan, mutta tällöin riskinotossa kannattaa olla maltillinen ja muistaa varata riittävästi rahaa kassanhallintaan.
  4. Sijoitukset ja esimerkiksi kiinteistöt voi olla viisasta siirtää omaan yhtiöön ja jättää liiketoiminnallinen yhtiö erilleen. Tällöin on tärkeää turvata liiketoiminnallisen yhtiön vakavaraisuus, jotta investoinnit ja rahoitukset vakuusvaateineen hoituvat tulevaisuudessakin.
  5. Lainarahan käyttö (velkavipu) sijoitustoiminnassa voi olla perusteltua ja suotavaa. Kokonaisuus ratkaisee, minkälainen rahoitusaste on järkevää ja mahdollista.
  6. Investointien suunnittelussa kannattaa huomioida myös sijoitusnäkökulma. Onko tuottavampaa tehdä hankinta omalla rahalla vai ulkopuolisella rahoituksella?
  7. Hyvä keino on maksaa vapaaehtoisia eläkkeitä ja hyödyntää verovähennysoikeus.
  8. Vakuutusmuotoiset sijoitusratkaisut voivat tuoda verotuksellisia hyötyjä, näitä ovat mm. sijoitusvakuutukset ja kapitalisaatiosopimukset.
  9. Yrityksen sijoitusten verotuskäytännöissä on eri vaihtoehtoja. Verosuunnittelussa kannattaakin käyttää asiantuntijan apua.
  10. Ymmärrä, mihin sijoitat ja kysy rohkeasti, jos jokin asia on epäselvä. Muista myös riittävä hajautus ja riittävän pitkä ajallinen horisontti.

Asiantuntijana toimi yritysrahoituspäällikkö Maija Koivunen.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Amazing Race Suomi 

Amazing Race Suomi on suomalainen reality-kilpailu, joka perustuu samannimiseen kansainväliseen formaattiin. Ohjelma seuraa joukkueiden matkaa eri puolilla maailmaa, kun he suorittavat monipuolisia tehtäviä ja ratkovat arvoituksia voittaakseen kilpailun. Sarja tarjoaa jännitystä, seikkailua ja kulttuurien monimuotoisuutta, kun tiimit kohtaavat erilaisia haasteita tuntemattomissa ympäristöissä. ”Amazing Race Suomi” yhdistää kilpailun elementit matkustamisen ja tiimityön kanssa, tarjoten katsojille viihdettä ja inspiraatiota.

Hyvä edullinen älypuhelin

Usein älypuhelimen valintaa ohjaa budjetti. Edullinen älypuhelin voi olla erinomainen vaihtoehto, kun halutaan säästää rahaa mutta samalla nauttia perustoiminnoista. Markkinoilla on lukuisia hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia ilman suurta hintalappua.

Vastaa