Yrittäjä ja passiivisten tulojen tukeminen

Kirjoittajan kuva

Yrittäjän oma aika on kortilla, mikä tarkoittaa, että yksi yrittäjän tärkeimmisä ominaisuuksista on priorisointi. On tärkeä ymmärtää alusta alkaen, että kaikkea mahdollista on mahdoton tehdä, kaikkeen ei riitä aika, ja omaa aikaakin pitää olla työn tasapainoksi. Yrityslahja on yksi väheksytty passiivisen tulon saamisen tukija, sillä yrityslahjat vievät tietoisuutta yrityksestäsi eteenpäin, jopa tavoilla joita et tiedä. Siksi erilaiset kynät, mukit, lippikset ja hupparit ajavat asiansa, kunhan ne pohjimmiltaan sopivat oman yritystoimintasi imagoon.

Yrittäjän perusominaisuudet

Yrittäjänä menestyminen vaatii monenlaisia ominaisuuksia ja taitoja. Tässä on joitakin tärkeimpiä ominaisuuksia, joita yrittäjällä tulisi olla:

 1. Sitoutuminen: Yrittäjänä menestyminen vaatii sitoutumista ja omistautumista. Yrittäjän tulee olla valmis tekemään kovasti töitä ja olemaan sitkeä vaikeuksien edessä. Se, että on valmis tekemään kovasti töitä, ei saa kuitenkaan tarkoittaa sitä, että kaikki muu elämä jää yrittämise jalkoihin.
 2. Innovaatio ja luovuus: Yrittäjän on kyettävä ajattelemaan luovasti ja löytämään uusia tapoja ratkaista ongelmia tai tarjota arvoa markkinoille. Innovaatio auttaa erottumaan kilpailijoista ja luomaan kilpailuetua. Innovoinnissa auttaa, jos yrittäjällä on avoimet keskusteluyhteydet niin kavereihin kuin mahdollisesti asiakkaisiin ja kenties jopa mentoreihin
 3. Johtamistaidot: Yrittäjänä sinun täytyy osata johtaa itseäsi ja muita. Johtamistaidot, kuten päätöksenteko, kommunikaatio, tiimityöskentely ja kyky motivoida muita, ovat tärkeitä menestyksen kannalta.
 4. Riskinottohalukkuus: Yrittäjyys liittyy usein riskien ottamiseen. On oltava valmis ottamaan riskejä ja tekemään päätöksiä epävarmoissa tilanteissa. Kyky arvioida riskejä ja tehdä rohkeita päätöksiä on tärkeää menestyksen kannalta. Riskien parissa kannattaa pitää toimivat yhteydet pankkiin sekä omaan tilitoimistoon, kirjanpitäjään.
 5. Joustavuus ja sopeutumiskyky: Yrittäjänä tulee usein vastaan muutoksia, haasteita ja epäonnistumisia. On tärkeää olla joustava ja sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin. Kyky oppia virheistä ja tehdä tarvittaessa muutoksia on tärkeää menestyksen kannalta.
 6. Liiketoimintaosaaminen: Yrittäjän tulisi ymmärtää perusteellisesti liiketoiminnan periaatteet ja käytännöt. Tämä sisältää taloushallinnon, markkinoinnin, myynnin, asiakaspalvelun ja muut liiketoimintaan liittyvät osa-alueet. Tähän liittyy myös liiketoimintasuunnitelman tekeminen ja sen ajoittainen päivittäminen.
 7. Itseluottamus: Yrittäjänä sinun täytyy uskoa itseesi ja kykyihisi. Itseluottamus auttaa sinua tekemään päätöksiä, tarttumaan tilaisuuksiin ja selviytymään vaikeuksista.
 8. Verkostoitumistaidot: Yrittäjänä on tärkeää luoda ja ylläpitää hyviä suhteita muihin ihmisiin. Verkostoituminen voi auttaa sinua saamaan uusia asiakkaita, kumppaneita ja mentoreita, sekä tarjota tukea ja mahdollisuuksia liiketoiminnallesi.

Priorisointi, oman ajanhallinta ja selkeä näkyvyys tulevaisuuteen tarvitsevat tuekseen myös tulonlähteitä ja asiakkaita, omat yrityslahjat ovat hyviä ja monesti myös edullisia keinoja pitää yllä tietoutta oman yrityksen toiminnoista ja olemassaolosta, oletko esimerkiksi koskaan miettinyt, että asiakkaalle annettu kynä voisi jatkaa matkaa asiakkaan asiakkaalle – ja siksi siinä kynässä on hyvä olla sinun verkko-osoitteesi, varsinkin jos sinulla on verkkokauppa – tämä on sitä passiivista myyntiä, missä et itse ole aktiivisena mukana, vaan työ tekee joskus antamasi yrityslahja,

Yrityslahjoista

Yrityslahja on tapa osoittaa arvostusta, kiitollisuutta tai luoda hyviä suhteita asiakkaille, yhteistyökumppaneille tai työntekijöille. Yrityslahja voi olla monenlainen ja valinta riippuu lahjan vastaanottajasta ja tilanteesta. Tässä on joitakin yleisiä ja suosittuja yrityslahjaideoita:

 1. Personoidut lahjat: Yksilöllisesti personoidut lahjat, kuten logolla varustetut tuotteet, ovat suosittuja yrityslahjoja. Esimerkkejä ovat logolla painetut mukit, t-paidat, avaimenperät tai muut käyttöesineet.
 2. Lahjakortit: Lahjakortit ovat joustavia lahjoja, jotka antavat vastaanottajalle mahdollisuuden valita haluamansa tuotteen tai palvelun. Voit harkita esimerkiksi lahjakorttia ravintolaan, elokuvalippuihin, kylpylään tai verkkokauppaan.
 3. Korkealaatuiset kirjoitustarvikkeet: Laadukkaat kynät, muistikirjat tai kalenterit ovat arvostettuja yrityslahjoja, erityisesti ammattikäytössä.
 4. Gourmet-ruokakorit: Herkkukorit, jotka sisältävät gourmet-ruokia, suklaata, kahvia tai viiniä, ovat suosittuja yrityslahjoja. Voit valita valmiita koripaketteja tai räätälöidä oman korin vastaanottajan mieltymysten mukaan.
 5. Elektroniikka: Laadukkaat elektroniikkalaitteet, kuten kuulokkeet, langattomat kaiuttimet tai USB-muistitikut, ovat käytännöllisiä ja arvostettuja yrityslahjoja.
 6. Kokemuslahjat: Unohtumattomat kokemukset, kuten konserttiliput, urheilutapahtumat tai seikkailupuistovoucherit, voivat olla mielenkiintoisia lahjoja, jotka tarjoavat vastaanottajalle ikimuistoisia hetkiä.
 7. Hyväntekeväisyyslahjat: Toisen vaihtoehto on lahjoittaa vastaanottajan nimissä hyväntekeväisyyteen. Voit valita hyväntekeväisyyskohteen, joka liittyy vastaanottajan arvoihin tai intresseihin.

On tärkeää ottaa huomioon vastaanottajan mieltymykset ja tarkoitus lahjan valinnassa. Jotkut yritykset saattavat myös noudattaa tiettyjä lahjakäytäntöjä tai budjettirajoituksia, joten kannattaa harkita näitä tekijöitä valintaprosessissa.

Vastaa