Miten saada lisää rahaa

Kirjoittajan kuva

Oman talouden hallinta voi välillä olla kohtuullisen haastavaa. Liialliset kulut voivat tarkoittaa, että rahaa pitää ansaita enemmän. Historiaa kun katselee, ei ole ollut mitenkään erikoista, että ihmisillä on ollut useampia töitä, jotta eläminen arjessa on onnistunut ja viikonloppuisin on voinut viettää aikaa jopa viihteellä. Mutta millä tavoilla voi ansaita tai saada lisää rahaa, riskillä vai lähes ilman riskiä?

On monia tapoja saada lisää rahaa, mutta tässä on muutama yleinen vinkki:

 1. Tee lisätöitä: Yksi tapa saada lisää rahaa on tehdä lisätöitä. Voit esimerkiksi tehdä keikkatöitä tai ottaa lisätunteja nykyisessä työpaikassasi.
 2. Aloita sivutoiminen liiketoiminta: Voit myös harkita sivutoimisen liiketoiminnan aloittamista. Voit esimerkiksi myydä tuotteita verkossa tai tarjota palveluita, kuten graafista suunnittelua tai kirjanpitoa.
 3. Sijoita rahaa: Sijoittaminen voi auttaa sinua kasvattamaan rahaa pitkällä aikavälillä. Voit esimerkiksi sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin tai kiinteistöihin.
 4. Myy tarpeettomat tavarat: Voit myös saada lisää rahaa myymällä tarpeettomia tavaroita, kuten vaatteita, elektroniikkaa ja muita esineitä.
 5. Osallistu verkkokyselyihin: Monet yritykset maksavat kuluttajille rahaa vastineeksi verkkokyselyihin osallistumisesta. Voit etsiä verkkosivustoja, jotka tarjoavat palkkioita kyselyihin vastaamisesta.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten voit saada lisää rahaa. Muista aina tarkistaa mahdolliset riskit ja harkita, mikä tapa sopii sinulle parhaiten taloudellisen tilanteesi mukaan.

Lisätöiden tekeminen digissä

Lisätöiden tekeminen digissä voi olla hyvä tapa ansaita lisää rahaa ja joustavuutta omassa aikataulussa. Tässä on muutamia esimerkkejä lisätöistä, joita voi tehdä digitaalisesti:

 1. Freelance-työ: Freelance-työntekijänä voi tarjota taitojaan ja palveluitaan digitaalisesti, kuten esimerkiksi kirjoittamalla, suunnittelemalla, ohjelmoimalla tai valokuvaamalla. Tätä voi tehdä itsenäisenä yrittäjänä tai liittyä freelance-alustoihin, kuten Upworkiin, Fiverr:iin ja Freelancer:iin.
 2. Myynti verkkokaupoissa: Verkkokauppojen ylläpitoon tarvitaan usein lisäkäsiä, kuten kuvankäsittelyä, tuotetekstien kirjoittamista ja asiakaspalvelua. Voit hakea tällaisia töitä esimerkiksi erilaisten markkinapaikkojen, kuten Amazonin ja eBay:n kautta.
 3. Verkkokyselyiden täyttäminen: Monet yritykset maksavat kuluttajille rahaa verkkokyselyihin vastaamisesta. Voit rekisteröityä verkkosivustoille, kuten Swagbucks ja Toluna, jotka tarjoavat palkkioita kyselyihin vastaamisesta.
 4. Sosiaalisen median hallinta: Sosiaalisen median hallintaan liittyy usein paljon työtä, kuten sisällöntuotantoa, julkaisujen ajoitusta, seuraajien kasvattamista ja yhteistyökumppaneiden hankkimista. Voit tarjota tällaisia palveluita erilaisille yrityksille ja brändeille.
 5. Verkkokurssien opettaminen: Jos sinulla on asiantuntemusta tietystä aiheesta, voit tarjota verkkokursseja ja webinaareja. Tätä varten tarvitset yleensä verkkosivuston ja verkkokurssialustan, kuten Udemy tai Teachable.

On tärkeää muistaa, että lisätöiden tekeminen digissä vaatii usein taitoja ja asiantuntemusta tietyillä aloilla. Ennen lisätöiden aloittamista digissä kannattaa arvioida omia taitoja ja kokemusta, sekä tehdä taustatyötä sopivien alustojen löytämiseksi.

Passiivisen tulon käsite

Passiivinen tulo tarkoittaa rahaa, jota tienaat ilman jatkuvaa työpanosta. Se voi olla erilaisia sijoituksia, liiketoimintoja tai muita tulonlähteitä, jotka tuottavat rahaa ilman jatkuvaa työskentelyä. Passiivisen tulon käsite on yleistynyt digitaalisen aikakauden myötä, kun on tullut mahdolliseksi tienata rahaa esimerkiksi verkkokaupan tai mainosten kautta.

Tässä on muutamia esimerkkejä passiivisen tulon lähteistä:

 1. Sijoitusomaisuus: Sijoitusomaisuus, kuten osakkeet, kiinteistöt ja rahastot, voivat tuottaa passiivista tuloa esimerkiksi osinkojen, vuokratulojen tai arvonnousun muodossa.
 2. Kiinteistöjen vuokraaminen: Kiinteistön omistaminen ja vuokraaminen on yksi tapa saada passiivista tuloa. Kun vuokratulot ylittävät kiinteistön ylläpitokulut ja velanhoitokulut, jäljelle jäävä osuus muodostaa passiivista tuloa.
 3. Digitaalinen myynti: Verkkokauppa ja digitaalinen myynti voivat olla passiivisen tulon lähde. Kun verkkokauppa on pystyssä, sen ylläpitäminen vaatii vähemmän työaikaa kuin perinteinen kivijalkamyymälä, mutta se voi silti tuottaa tuloa jatkuvasti.
 4. Verkkomainonta: Verkkomainonta voi olla myös passiivisen tulon lähde. Kun sinulla on verkkosivusto tai blogi, voit tienata mainostuloja esimerkiksi Googlen AdSense-mainosten tai suorien mainossopimusten kautta.
 5. Online-kurssien myynti: Online-kurssien myynti voi olla myös passiivisen tulon lähde, sillä kurssin luominen voi vaatia paljon aikaa ja vaivaa, mutta kun kurssi on pystyssä, se voi tuottaa jatkuvasti tuloa.

Passiivisen tulon lähteiden hyödyntäminen voi olla hyvä tapa lisätä tuloja ja vapauttaa aikaa muille asioille. On kuitenkin tärkeää huomata, että passiivisen tulon lähteiden luominen vaatii yleensä alkuinvestointeja ja aikaa, joten se ei ole helppo tapa ansaita rahaa nopeasti.

7 kommenttia artikkeliin ”Miten saada lisää rahaa”

Vastaa