Rahansiirto realiajassa tilille: Pikasiirto ja MobilePay

Kirjoittajan kuva

By Niko

Reaaliaikainen rahansiirto tarkoittaa, että rahaa siirretään tililtä tilille välittömästi, ilman viivettä. Tämä tarkoittaa, että maksunsaaja saa rahat käyttöönsä heti, kun lähettäjä on vahvistanut siirron.

Miten reaaliaikainen rahansiirto toimii?

Reaaliaikaiset rahansiirrot perustuvat pankkien väliseen tiedonsiirtoon. Siirto tapahtuu pankkien välisen tietojärjestelmän kautta, joka päivittyy jatkuvasti. Tämä mahdollistaa sen, että rahat siirtyvät välittömästi, vaikka siirron lähettäjä ja vastaanottaja olisivat eri pankeissa.

Miten reaalikautta rahansiirtoa käytetään?

Reaaliaikaisia rahansiirtoja käytetään usein esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Laskujen maksamiseen
  • Ystävälle tai perheenjäsenelle rahan lähettämiseen
  • Verkkokaupassa maksamiseen

Pikasiirto-palvelu

Pikasiirto on yksi yleisimmistä reaalikautta rahansiirtoa tarjoavista palveluista Suomessa. Pikasiirron voi tehdä pankin verkkopankin, mobiilipankin tai puhelimella soittamalla. Pikasiirto on maksullinen palvelu, jonka hinta vaihtelee pankista riippuen.

MobilePay-maksusovellus

Uusi MobilePay on toinen suosittu reaalikautta rahansiirtoa tarjoava palvelu. MobilePayn avulla voi siirtää rahaa toiselle henkilölle pelkän puhelinnumeron perusteella. MobilePay on ilmainen palvelu, kun siirtää rahaa alle 50 euroa.

Reaaliaikaisten rahansiirtojen hyödyt

Reaaliaikaisilla rahansiirroilla on useita etuja verrattuna perinteisiin tilisiirtoihin:

  • Rahat siirtyvät välittömästi
  • Maksunsaaja saa rahat käyttöönsä heti
  • Tilisiirto on turvallinen

Reaaliaikaisten rahansiirtojen haasteet

Reaaliaikaisilla rahansiirroilla on myös muutamia haasteita:

  • Palvelu voi olla maksullinen
  • Palvelu ei ole vielä kaikkien pankkien käytössä

Reaaliaikaisten rahansiirtojen tulevaisuus

Reaaliaikaiset rahansiirrot ovat yleistymässä Suomessa. Yhä useampi pankki tarjoaa jo reaalikautta rahansiirtoa, ja palvelun käyttö on helppoa ja turvallista. Reaaliaikaisten rahansiirtojen yleistyminen tekee rahansiirroista entistäkin helpompia ja nopeampia.

Onko yrityksesi markkinointi kunnossa? Tutustu ertuen markkinointipalveluihin osoitteessa: ertuki.fi

Vastaa