Google Paylla maksaminen: Yksinkertainen ja turvallinen tapa maksaa

Kirjoittajan kuva

By Niko

Google Pay on Googlen kehittämä mobiilimaksusovellus ja verkkomaksujärjestelmä, joka julkaistiin Suomessa 29. lokakuuta 2018. Sovellus on saatavilla Android-laitteille, kuten älypuhelimille, taulutietokoneille ja älykelloille.

Google Payn avulla voit maksaa helposti ja turvallisesti verkossa, kaupoissa ja julkisessa liikenteessä. Sovellus käyttää lähimaksutekniikkaa, joten voit maksaa ostokset vain pyyhkäisemällä puhelimesi lähimaksupäätteen yli.

Google Pay on turvallinen tapa maksaa, sillä se käyttää Mastercardin ja Visan pankkikorttien turvatekniikkaa. Sovellus tallentaa korttitietosi salatulla tavalla, eikä niitä tallenneta puhelimeesi tai Googlen palvelimille.

Google Payn käyttöönotto on helppoa. Sinun tarvitsee vain ladata sovellus Google Play -kaupasta, lisätä korttisi sovellukseen ja hyväksyä käyttöehdot.

Tässä artikkelissa käydään läpi Google Payn eri käyttömahdollisuudet ja ominaisuudet.


Google Payn käyttömahdollisuudet

Google Payta voi käyttää maksamiseen seuraavissa tilanteissa:

 • Verkossa: Google Pay -logoa näkyvillä olevilla verkkosivustoilla voit maksaa ostokset pyyhkäisemällä puhelimesi lähimaksupäätteen yli.
 • Kaupassa: Google Pay -logoa näkyvillä olevissa kaupoissa voit maksaa ostokset pyyhkäisemällä puhelimesi lähimaksupäätteen yli.
 • Julkisessa liikenteessä: Google Pay -yhteensopiviksi merkityissä julkisen liikenteen laitteissa voit maksaa matkasi pyyhkäisemällä puhelimesi lähimaksupäätteen yli.
 • Sovelluskaupassa: Google Play -kaupassa voit maksaa ostokset pyyhkäisemällä puhelimesi lähimaksupäätteen yli.

Google Payn ominaisuudet

Google Payn ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa:

 • Suojaus: Google Pay käyttää Mastercardin ja Visan pankkikorttien turvatekniikkaa, joten korttitietosi ovat turvassa.
 • Helppokäyttöisyys: Google Pay on helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla voit maksaa ostokset vain pyyhkäisemällä puhelimesi lähimaksupäätteen yli.
 • Yhteensopivuus: Google Pay on yhteensopiva useiden pankkien korttien kanssa.
 • Maksutapojen yhdistäminen: Google Payn avulla voit yhdistää useita eri maksutapoja, kuten pankkikortin, luottokortin ja PayPalin.

Google Payn hyödyt

Google Payn käytöstä on useita hyötyjä, muun muassa:

 • Turvallisuus: Google Pay on turvallinen tapa maksaa, sillä se käyttää Mastercardin ja Visan pankkikorttien turvatekniikkaa.
 • Helppokäyttöisyys: Google Pay on helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla voit maksaa ostokset vain pyyhkäisemällä puhelimesi lähimaksupäätteen yli.
 • Nopeus: Google Payn avulla voit maksaa ostokset nopeasti ja vaivattomasti.
 • Vaihtoehtoisuus: Google Pay tarjoaa vaihtoehdon perinteisille maksutavoille, kuten käteiselle ja luottokortille.

Google Payn tulevaisuus

Mobiilimaksaminen ja Google Pay on edelleen kehitteillä, ja siihen lisätään jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Tulevaisuudessa Google Payn avulla voi ehkä maksaa myös esimerkiksi julkisen liikenteen lippuja, pysäköintiä ja ravintolatilauksia.


Yhteenveto

Google Pay on turvallinen ja helppokäyttöinen tapa maksaa ostokset verkossa, kaupoissa ja julkisessa liikenteessä. Sovellus on saatavilla Android-laitteille, ja se tarjoaa useita hyötyjä käyttäjilleen.

Vastaa