Älykellot ja maksaminen – helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset

Kirjoittajan kuva

By Niko

Älykellot ovat tulleet yhä suositummiksi viime vuosina. Ne tarjoavat monia käteviä ominaisuuksia, kuten puheluiden ja viestien vastaanottamisen, musiikinkuuntelun ja aktiivisuusseurannan. Yksi älykellojen uusimmista ja suosituimmista ominaisuuksista on mahdollisuus maksaa ostokset älykellolla.

Mitä on älykelloilla tapahtuva maksaminen?

Älykelloilla tapahtuva maksaminen perustuu lähimaksuun. Älykellossa on sisäänrakennettu NFC-siru, joka mahdollistaa yhteydenpidon maksupäätteeseen. Maksettaessa älykellolla riittää, että asetat kellon maksupäätteen lähelle, ja maksu tapahtuu automaattisesti.

Miten älykellolla maksetaan?

Maksaminen älykellolla on helppoa. Ensin sinun tulee asentaa kelloon maksusovellus, kuten Google Pay tai Apple Pay. Sovellukseen tulee lisätä yksi tai useampi maksukortti. Maksettaessa avaat sovelluksen ja asetat kellon maksupäätteen lähelle. Sovellus tunnistaa automaattisesti kortin ja suorittaa maksun.

Mitä älykelloja voi käyttää maksamiseen?

Lähes kaikki uudet älykellot tukevat maksamista. Suosituimpien valmistajien kelloissa, kuten Apple Watchissa, Samsung Galaxy Watchissa ja Garmin Fenixissä, on NFC-siru ja maksusovellus valmiina. Myös vanhemmat älykellot, joissa on NFC-siru, voidaan päivittää tukemaan maksamista.

Missä älykellolla voi maksaa?

Älykelloilla voi maksaa lähes kaikissa paikoissa, joissa lähimaksua hyväksytään. Näitä ovat esimerkiksi kaupat, ravintolat, liikennevälineet ja muut palvelut.

Onko älykellolla maksaminen turvallista?

Älykello ja niillä maksaminen on turvallista, koska maksut tapahtuvat vahvalla tunnistautumisella. Tyypillisesti maksaminen vaatii sormenjälki-, kasvojentunnistus- tai PIN-koodin.

Mitä etuja älykellolla maksamisella on?

Älykellolla maksamisella on useita etuja. Se on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset. Älykellon voi pitää kädessä tai taskussa, joten sinun ei tarvitse kaivaa esiin lompakkoa tai puhelinta. Älykellolla maksaminen on myös hygieenisempää kuin käteinen tai korttimaksu.

Kuten kaikilla uusilla teknologioilla, myös älykellolla maksamisella on omat haasteensa. Yksi haaste on se, että maksupäätteiden on tuettava lähimaksua. Toinen haaste on se, että älykellojen akkukesto voi olla lyhyt, joten pitkän ostosreissun aikana kellon akku voi tyhjentyä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että älykellolla maksaminen on nopea, helppo ja turvallinen tapa maksaa ostokset. Se on kätevä vaihtoehto käteis- ja korttimaksulle, ja sen suosio tulee todennäköisesti kasvamaan tulevaisuudessa.

Seuraavassa on vielä muutamia vinkkejä älykellolla maksamiseen:

  • Tarkista, että kellossasi on NFC-siru ja maksusovellus.
  • Varmista, että kellosi on ajan tasalla.
  • Varmista, että kellosi akku on täynnä ennen ostosreissua.
  • Jos sinulla on useita maksukortteja, voit määrittää pääkortin, jota käytetään automaattisesti maksamiseen.
  • Voit myös määrittää, että kellosi pyytää PIN-koodia ennen maksua.

Toivottavasti tämä artikkeli oli hyödyllinen!

Vastaa