Nuoret sijoittajat ovat löytäneet osakesäästötilin – naiset edelleen vähemmistössä

Kirjoittajan kuva

Erityisesti nuoret ovat löytäneet osakesäästötilin, sillä suurin ikäryhmä Nordean osakesäästötiliasiakkaista ovat 25-34 -vuotiaat sijoittajat. Osakesäästötili on houkuttanut myös lisää naisia osakesijoittamisen pariin, mutta yhä edelleen valtaosa niihin sijoittavista on miehiä. Suosituimmat osakkeet ovat kaikille suomalaisille tuttuja yhtiöitä, mutta hajautusta ei ole otettu aina riittävästi huomioon.

Nordean asiakkaille osakesäästötili tuli ennakkotilaukseen jo lähes kolme vuotta sitten loppuvuonna 2019, jaensimmäiset tilit avattiin käyttöön 1. tammikuuta 2020.Osakesäästötili sopii kaikille sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita sijoittamaan suoriin osakkeisiin. Monelle osakesäästötilisijoittajalle on tärkeää sijoittaa kotimaisiin osinko-osakkeisiin sekä uudelleen sijoittaa osingot ja myynneistä saadut varat.

”Osakesäästötilin lanseerauksen tärkeimpänä saavutuksena on ollut suomalaisten lisääntynyt kiinnostus säästämistä ja sijoittamista kohtaan. Tämä on näkynyt meillä Nordeassa hyvin konkreettisesti erityisesti nuorten sijoittajien ja naissijoittajien lisääntymisenä. Valtaosa sopimuksista avataan digitaalisissa kanavissa”, kertoo Nordean toimipaikanjohtaja Sami Hämäläinen.

Naisia osakesäästötilin hyödyntäjäksi toivottaisiin vielä lisää. Nordean osakesäästötiliasiakkaista 68 prosenttia on miehiä ja 32 prosenttia naisia. Tyypillinen salkku Nordeassa on suuruudeltaan 12 000 euroa. Maksimisijoitus on 50 000 euroa.

Erityisen hyvin osakesäästötili sopii heille, jotka haluavat sijoittaa pitkäjänteisesti, mutta myös käydä aktiivisesti kauppaa.

”Luonnehtisin osakesäästötilin olevan kuitenkin enemmänkin osa sijoittajan työkalupakkia eikä niinkään ainut pääasiallinen työkalu. Pitkäjänteinen osakesäästäminen nousee arvoonsa, kun korkoa korolle -ilmiön tehokkaasta hyödyntämisestä tulee mahdollista”, Hämäläinen sanoo.

Tutut yhtiöt mukana – hajautus tärkeää

Nordeassa on huomattu, että moni tili jää myös avaamisen jälkeen tyhjäksi tai vähälle käytölle.

”Tämä ehkä kielii siitä, että meillä Suomessa on paljon sijoittamisesta kiinnostuneita, mutta osaaminen ja tietämys sijoittamisesta suorilla osakkeilla voivat vielä arveluttaa”, Hämäläinen arvelee.

Tyypillisellä osakesäästötilillä on vain 1-4 eri osaketta, ja suurimmalla osalla asiakkaista on tilillä alle yhdeksän eri osaketta. Suosituimmat sijoituskohteet ovat suomalaisille hyvin tutut Sampo, Nordea, Fortum, Finnair, Nokia, Kone, Wärtsilä ja Neste.

”Toivottavasti jatkossa tulee mahdollisuus, että osakesäästötilille voisi kenties lisätä rahastoja tai pörssinoteerattuja rahastoja eli ETF:iä. Näin saisi myös helposti pienennettyä riskiä siitä, että yksittäisen yrityksen epäonnistumiset painavat sijoitusten arvoja suhteettoman paljon ja samalla parannettua todennäköisyyttä sijoitustoiminnan tavoitteiden saavuttamiselle”, Hämäläinen toivoo.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Ovatko luonteistuotteet sinulle tuttuja?

Luontaistuotteet ovat tuotteita, jotka on valmistettu luonnon raaka-aineista ilman keinotekoisia lisäaineita. Ne voivat olla esimerkiksi vitamiineja, mineraaleja, yrttejä tai muita luonnonaineita. Luontaistuotteiden käyttö perustuu usein perinteisiin ja kansanlääkintään, ja ne ovat olleet osa ihmiskunnan terveydenhoitoa tuhansia vuosia. Vaikka monet luontaistuotteet ovat peräisin perinteisistä hoitomuodoista, nykypäivänä niitä tutkitaan tieteellisesti ja niiden tehoa ja turvallisuutta arvioidaan kliinisissä kokeissa.

Makuja helsingin ravintolamaailmasta

Helsingissä ruokakulttuuri kukoistaa monipuolisissa ravintoloissa. Tarjolla on kaikkea perinteisestä suomalaisesta ruoasta kansainvälisiin herkkuihin. Helsingin ravintolat tarjoavat makumatkoja eri puolille maailmaa, unohtamatta paikallisia makuja. Olipa mielessä fine diningia tai rennompaa tunnelmaa, Helsingin ravintolat tyydyttävät jokaisen ruokahalun.

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Amazing Race Suomi 

Amazing Race Suomi on suomalainen reality-kilpailu, joka perustuu samannimiseen kansainväliseen formaattiin. Ohjelma seuraa joukkueiden matkaa eri puolilla maailmaa, kun he suorittavat monipuolisia tehtäviä ja ratkovat arvoituksia voittaakseen kilpailun. Sarja tarjoaa jännitystä, seikkailua ja kulttuurien monimuotoisuutta, kun tiimit kohtaavat erilaisia haasteita tuntemattomissa ympäristöissä. ”Amazing Race Suomi” yhdistää kilpailun elementit matkustamisen ja tiimityön kanssa, tarjoten katsojille viihdettä ja inspiraatiota.

Vastaa